Sisustuttaa

Nyt ollaan päästy siihen pisteeseen, että sisustushommat alkaa pyöriä mielessä pitkin päivää. Värejä ja pintoja osin jo toteutetaan, osin vasta mietitään.
Punaisena lankana meillä tulee olemaan viime vuosisadan puoliväli, jonne talon alkuperäkin sijoittuu. Kuitenkaan emme rakenna museota, vaan kotia itsellemme, eli sisustuksessa tulee näkymään myös nykyaika, sekä perheemme persoonallisuus.

Tulevia tuunauskohteita, tai ehkä suoraan sisutukseen sopivia.
Rakas harrastukseni on vuosia ollut vanhat kalusteet ja niillä sisustaminen. Homesairastuminen kuitenkin on hieman tätä harrastusta rajoittanut. Olen kuitenkin saanut haalittua monta vanhaa huonekalua, jotka eivät haise vanhalle talolle, tai mummolalle. Lisäksi olen keksinyt keinoja saada kalusteet puhdistettua ja tuunattua meidän herkkyyksillemme sopivaksi. En ole mikään entisöijä, vaan fiksailen ja tuunailen kalusteita omien mieltymysten mukaan ja ajan patina saa jäädä osin näkymään. Käytän myös surutta maaleja sellaisiin kalusteisiin, jotka on aiemminkin maalattu.Varastot väärällään löytöjä :)Pintoja meillä laitetaan mahdollisismman puhtaista ja luonnollisista materiaaleista, hinta toki suurena vaikuttajana myös. Tyylillisesti pyritään kuitenkin säilyttämään talon aikakausi. Paperitapetteja, lautalattiaa ja vanhanajan huokolevyä eritavoin pinnoitettuna tulee siis löytymään kodistamme. Paljon tulee myös paneelia maalattuna.Portaikko hahmottuu jo, pian päästään maalamaan!Lattia maalataan vimmeisimpinä töinä ennen muuttoa.


Suurimpana fiksailun kohteena tulee olemaan meidän kierrätyskeittiö, joka on siis kaappi kaapilta haalittu ympäri Etelä-Suomea. Keittiön kaapeista kirjoitinkin jo aiemmin, siitä voit lukea täältä. Löysimme myös ihanat lakatut komeronovet karmeineen, joista saamme rakennettua eteiseen ja keittiöön alkuperäistä vastaavat komerot. Portaat on toinen suuri tuunailu, niissä naamioidaan uudesta vanhaa ja taloon paremmin sopivaa. Väliovet ostimme uutena, mutta ne on umpipuuta, koska emme halua taloon mitään kertakäyttö levyhässäköitä.
 
Kirjoitan huonekalu- sisustus- ja pintamateriaali löydöistäni "Sisustuttaa" postauksia raksapostausten sekaan, kerron niissä tuunailuistani ja kirpparilöydöistä, sekä etsiskelen meille sopivia sisustusjuttuja turuilta ja toreilta. Pysyhän siis mukana laittamassa sairaan kaunista kotia <3


Näistä palaneen mökkimme raunioilta pelastetuista tiilistäkin rakentuu jotain kivaa sisustukseen.


Sisustusmietintöjen keskellä onkin hyvä järjestää blogissa sisustukseen liittyvät arpajaiset! Tästä lisää huomenna blogin facebook sivuilla täällä.
Käyhän tykkäämässä sivusta, niin saat arvonnat ja postaukset suoraan etusivullesi :)

Sisusteluterkuin, Anna <3