Sisustuttaa- Keinutuolin pelastus

Kaikki hometalossa asuneet ja sisäilmasta sairastuneet tietää, että kalusteita voi olla vaikea pelastaa, tai puhdistaa käyttöön. Meilläkin on poltettu suurin osa omaisuudesta, mutta vanhojen kalusteiden ystävänä ja intohimoisena sisustajana en pystynyt heittämään roviolle vanhoja puisia kalusteita, joilla on mieletön tunnearvo. Yksi näistä kalusteista on meidän kodin yksi alkuperäiskaluste, eli miehen mummon keinutuoli. Se nyt vaan kuuluu taloon ja oli pakko saada pelastettua. Se, kuten muutkin kalusteet, jotka aioimme säilyttää, varastoitiin hyvin tuulettuvaan ja kuivaan varastotilaan. Ne on saaneet siellä puhdistettuna tuulettua ja seistä pari vuotta odottamassa käsittelyjä.


Tuoli odottaa jo kiikkujaa


Tässä lähtötilanne, vähän jo maalia hiottu poisHioin kiikun lähes puupuhtaaksi, puhdistin mikrokuituliinalla ja vedellä ja maalasin tuolin Pönttöuunin maalauksesta yli jääneellä Colorian mustalla puolihimmeällä kalustemaalilla. Tästä tulee kaunis pari pönttikselle meidän olohuoneeseen.

Emme oireile meidän hyvin puhdistetuista ja tuuletetuista puukalusteista enää muutenkaan, mutta hiominen ja pinnan uusiminen on vielä tuplavarmistus. Voimme hyvillä mielin kantaa tämänkin tuolin takaisin puhtaaseen, homeettomaksi korjattuun kotiimme. Kemikaaleista ja maaleista voisi myös herkästi tulla oireita, mutta Colorian maalit on sopineet meille mielettömän hyvin, jokainen mitä on kokeiltu. Sen vuoksi en oikein muita maaleja halua käytääkään.Kaunis vanha keinutuolin päällinen sopii tuolin uuteen väritykseen, kuin nenä päähän. 


Tästä pitsipäällisestä pidän ehkä vieläkin enemmän <3 Taustalla valmiit seinäpinnat odottaa käsittelyä.Ihana anoppini kuuli keinutuolin fiksailustani ja päätti antaa kaapistaan vanhat keinutuolin istuinpäälliset meille, jotta ne pääsee myös tuolin kanssa alkuperäiseen käyttöönsä ja kotiinsa. En malta odottaa, että koti on valmis ja pääsen istumaan joku ilta omaan olohuoneeseen itse korjattuun keinutuoliin, ottaa lasillisen hyvää luomupunaviiniä ja olla hetken vaan ja nauttia...  viikot, kulukaa nopeasti!


Rakkaudella, Anna <3