Maalle meidän landelle..

..Hieman harhaanjohtava otsikko, myönnän, mutta vaan hieman. Ollaan muutettu syksyllä takaisin omaan kylään, vuokralle, uudenkarheaan rivitaloon. Oma koti seisoo omalla tontilla edelleen tyhjänä, yksinäisenä ja odottaa, että me saadaan voimat koottua ja annetaan hänelle taas elämä ja elämän äänet ja lämpö seinien sisälle.Kyllä, me jatketaan rakentamista, ollaan toivuttu pankin antamista pakeista ja jatketaan elämää. Ollaan hiukan jo treffailtu uusiakin pankkeja ja hyvältä näyttää, vihreää valoa ja kiinnostusta on ilmassa. Ensin levätään ja asetutaan, annetaan kodinkin levätä ja tuulettaa sisuksiaan, nollataan ja aloitetaan puhtaalta pöydältä, kun sen aika on.


Sillävälin me ollaan tehty koti tänne, vuokrarivariin. Kotihan on siellä, mihin sen tekee, eikö? Ollaan tarpeeksi eletty "sitkun elämää", mietitty, että sitkun päästään muuttamaan kotiin, niin sisustetaan, sitkun on kevät, niin jatketaan rakentamista, sitkun on kesä, niin ja sitkun tulee seuraava joulu niin... Ei niin voi elää, tai ainakin se on todella kuluttavaa.

 Me ollaan aloitettu "nytkun elämä", eletään hetkessä, keskitytään meihin, lapsiin, perheeseen, terveyteen, toipumiseen, lepäämiseen, ELÄMÄÄN!

 Koska hometalo on muuttanut meidän elämän täysin, niin miksipä ei tarkasteltaisi asiaa objektiivisesti, onko se muutos pelkästään vaan huono juttu? Mepä ollaan löydetty tästä katastrofista myös monen monta hyvää juttua..

- MCS (Monikemikaali yliherkkyys), kamala kaveri, hajusteet on pitänyt jättää taakse ja pesuaineiden käyttö on minimissä, uusien huonekalujen ja vaatteidenkin hankinta on hankalaa, koska ne on kaikki käsitelty erilaisilla kemikaaleilla. Mä pidän tämänkin kuitenkin isolta osin positiivisena elämänmuutoksena, meidän perheessä kehoa kuormittavien myrkkyjen määrä on minimoitu, miten se voisi olla huono juttu?

- Tavarapaljouden hävittäminen, downshiftaaminen, KonMari, mitä näitä nyt on.. sehän on nyt muotia, että vähennetään tavaraa ympäriltä ja keskitytään elämässä oikeisiin asioihin, perheeseen, luontoon, ystäviin jne.
meillä toki tuo downshiftaaminen suoritettiin hiukan extremellä tavalla, `kaikki savuna ilmaan kerralla` tyylisesti, mutta se on avannut meidän silmät oikeille asioille, ihan uusi maailma on avautunut, eikä se sisällä materian ihannointia, vaan ihan muuta.

- Terveys. Se meni meillä huomaamatta todella huonoks. Kun olon huononeminen tapahtuu pikkuhiljaa, sitä ei edes tajua, kuin huonossa kunnossa on, ennenkuin olo alkaa kohentua. Me ollaan herätty terveyden merkitykseen ihan uudella tavalla. Kuinka tärkeä asia se on, ei pelkästään hometalon myrkyistä puhdistautuessa, vaan ihan jokaisessa elämän hetkessä. Tähän puoleen, terveyteen, puhdistautumiseen, hyvinvointiin ja hyvän olon tavoitteluun olen avannut uuden sisarblogin, jossa käsittelen siis yritysten ja kokeilujen, sekä myös onnistumisien kautta terveyteen ja hyvään puhtaaseen ruokaan liityviä juttuja. Havaintoja, reseptejä, vinkkejä, liikuntaa hyvänolon tavoittelua minun elämästäni löytyy siis täältä: sairaankaunisterveys.blogspot.com- Onnellisuus, se ei ole kiinni rahasta, ei sen menetyksestä, ei tavarasta, krääsästä ym. onni on meissä kaikissa ja se on tahdon asia. Tämä on isoin oivalluksemme tämän katastrofin jäljiltä.
Tulevissa postauksissa talven mittaan kerron suunnitelmista ja niiden muutoksista, perheemme toipumisesta, unelmista ja niiden toteuttamisesta. Pyydän anteeksi pitkää taukoa postauksissa, se on ollut välttämätön osa toipumista. Nyt jaksaa taas innostua ja innostaa muitakin ottamaan se oman elämän lusikka kauniiseen käteen ja toteuttaa elämää, unelmia ja unelmakoteja, vaikka sitten homeesta nousseena! 

Pirtein terveisin,

Anna