Pakkanen paukuttaa lisää kapuloita rattaisiin..


Talomme vanha osa on purettu kokonaan runkoon asti. Laajennusosasta joudutaan purkamaan katto kaikkine eristeineen ja mätine kattotuoleineen. Lisäksi laajennusosan ulkoseinissä on ikkunan alapuolella vaurioita, joten ulkoseinät myös laajennuksen makuuhuoneista puretaan runkoon asti. Talo siis käytännössä rakennetaan ulkovuorta ja runkopuita lukuunottamatta uudestaan.Viime viikolla oli tarkoituksena raksalla purkaa loput mitä purettavissa on, eli yläkerran katosta piipun vierestä kosteusvauriot, yläkerran sisäseinistä- ja katosta lastulevyt ja tarkistaa vielä seinärakenteet suurennuslasin kanssa. Yhtäkään vaurioitunutta tai lahoa kohtaa ei taloomme saa jäädä, koska olemme niin pahasti herkistyneet homeille ja sädesienen mikrobeille.
Rossipohjasta poistetun maa-aineksen tilalle piti myös viime viikolla saada levitettyä loput pestyt sorat.No, näitä varmaan tehdään sitten jollain tulevalla viikolla ja käsitellään yksityiskohtaisemmin tulevissa postauksissa. Meillähän ei nyt mikään ole tähän astikaan mennyt kuin ruotsinkielisessä maalasmiljööseen sijoittuvassa viihdeohjelmassa...
Paukkupakkaset tuli ja jäädytti meiltä lämmitysputket! Käyttövedethän olimme talosta katkaisseet aiemmin, mutta vaurioitumattomassa laattapohjaisessa saunaosastossa kiertää lattiassa lämmitysputket.
Lämmitysmuotomme on vesikiertoinen hakelämmitys. Koska emme nyt asu tilalla, emme pysty 24/7 valvomaan  järjestelmän toimivuutta.  Nyt yhtenä yönä oli hieman kostea hake mennyt siilossa jäähän ja hakepoltin oli päässyt sammumaan.


Tuloksena jäätyneet ja osin haljenneet lämmitysputket, iso lasku putkimieheltä ja lisää purkamisen ja remontin tarvetta. Ensimmäistä kertaa iski oikeasti luovutusfiilis.Mutta, ei auta itkut. Kun on leikkiin lähdetty, se pitää kestää. Motivaatiota antaa lasten koti-ikävä, eläimet, tuleva kevät ja kesä, sekä jo mielessä pyörivä puutarhan suunnittelu talon pintamateriaalien pohdinnan lisäksi. Kyllä tämä tästä, eikö?

Blogi löytyy nyt myös Facebookista. Käyhän tykkäämässä Sairaan kaunis koti - blogin facebook-sivusta.