Talkoot

Lauantaiaamu klo 9.50... sataa vettä ja tuulee. Mietimme miehen kanssa tuleeko ketään talkoisiin, kymmenisen ihmistä on luvannut, mutta keli on huono.
klo 10 ajaa ensimmäinen auto pihaan, kaksi reipasta miestä ilmottautuu, sitten kaksi autoa lisää, vielä viisi innokasta talkoolaista valmiina päivän koitoksiin. Jaamme porukan kolmeen ryhmään, kaikille suojavarusteet päälle ja jaetaan päivän hommat... Koko laajennusosan kaikki pinnat ja eristeet pitäisi purkaa...


Kaksi makuuhuonetta, wc, vaatehuone, eteinen, kuraeteinen, kodinhoitohuone, sauna ja pesuhuone... työtä on paljon, mutta tekijät ovat vaan innoissaan kuullessaan mitä tehdään.Lähden ennen puoltapäivää evakkoasunnollemme ruoanlaittoon ja mies ja seitsemän talkoolaista jää jo hyvin käynnistyneeseen purkutyöhön.. Palaan ruokien kanssa puolentoista tunnin kuluttua takaisin ja näky on melkoinen! puolet purkutyöstä jo tehty ja jätelavoille on kertynyt hurja määrä tavaraa. Vanhanajan talkoomeininkiä, tehdään, eikä meinata :)
Syömisen jälkeen muu porukka palaa purkutyön ääreen ja minä keskityn jätteen kuljetukseen ja roskien polttoon.

klo 17 juodaan loppukahvit ja ihmetellään, kuinka nopeasti työ tulikaan tehtyä, kaikki tuli purettua mitä pitikin. Seitsemän tuntia, kahdeksan ihmistä ja 9 eri huonetta purettu runkoon asti, jätteet lajiteltu ja roskat poltettu, MIELETÖNTÄ!

Kannattaa siis ehdottomasti välillä järjestää talkoita, saa tuoretta energiaa, työt sujuu ihan eritavalla, kun porukka tulee motivoituneina ja tehokkaina tekemään etukäteen suunnitellun työn. Itse kun joka päivä raksalla ollaan ja kaikkien koitosten ja vastoinkäymisten takia vielä suhteellisen väsyneinä, ei hommat etene ollenkaan samaa tahtia.Kiitos koko talkooporukalle, upeita ystäviä, täytyy ehdottomasti ottaa uusiksi kevään mittaan! Wau!


                                Blogi myös facebookissa tässä. Käyhän tykkäämässä sivusta <3