Hometalosta takaisin rintamamiestaloksi

Se hetki on tullut, jolloin meillä ei ole enää hometaloa. Voin turvallisin mielin sanoa, että hometta ei meillä enää ole, eikä tule. Oireilemme edelleen hyvin herkästi huonoissa tiloissa, lähes päivittäin joku meistä osuu johonkin kauppaan, jonkun kotiin, tai julkiseen tilaan, jossa saamme oireita homeista tai kemikaaleista. Iloksemme voimme todeta, että entinen hometalomme, tuleva kotimme ei aiheuta meille enää oireita. Sen kunniaksi uudistin hieman blogin ulkoasuakin.
Usein kuulee sanottavan, kerran hometalo, aina hometalo. Meidän kodissamme tämä ei pidä paikkaansa. Kaikki homeiset rakenteet ja paljon myös tervettä, mutta mahdollisesti itiöistä saastunutta rakennetta on purettu, sekä toki samalla on selvitetty miksi kyseinen rakenne on alunperin vaurioitunut. Uudelleen rakennuksessa on nimenomaan otettu huomioon, ettei rakenne pääse uudelleen vaurioitumaan. Home ja sienet tarvitsevat olosuhteet, jossa ne voivat kasvaa. Niitä olosuhteita meidän kodissa ei ole enää tarjolla. Kaikki on otettu huomioon sekä purku- että uudelleenrakennustöissä.


Purkutöiden jälkeen rakennustyömaallamme suoritettiin homeettomaksi siivous alan huippuyrityksen toimesta. Vasta sen jälkeen on esim. rungon vauriorakenteet korjattu ja tarkkojen suunnitelmien jälkeen tehty muutokset ja rakennekorjaukset niin, ettei talomme voi enää homehtua. Jokainen perheemme jäsen pystyy olemaan rakennustyömaallamme ilman hengityssuojainta kuinka kauan vain, saamatta mitään oiretta, vaikka olemme todella herkistyneitä ja vaikka talo seisoi lähes vuoden kylmillään rakenteet avonaisena odottamassa, että saamme rahoituksen kuntoon rakentamista varten. Home ei siis ole luikerrellut mistään takaisin, eikä vallanut kotiamme uudelleen. Tällä tiedolla on ihanan helpottavaa jatkaa rakennustöitä hyvillä mielin.
Viimeiset viikot olemme lyöneet suunnitelmat lukkoon ja päättäneet kaikki materiaalit ja yhteistyökumppanit. Olemme hankkineet kierrätystavaraa pitkin eteläsuomea ja tilanneet eristeet, pintamateriaalit ja jopa kylmälaitteet valmiiksi. Minun hommani on kesän aikana blogin ja paperihommien, sekä lastenhoidon ja arjenpyörittämisen lisäksi entisöidä mm. 50-luvun puisia keittiökaappeja meille keittiöksi, korjata ja entisöidä ostamamme vanha puuhella, hioa ja maalata palaneen kesämökkimme raunioista pelastettu pönttöuunin kuori ja luukku, soodapuhaltaa nettikirppikseltä löytynyt emännänkaappi ja komeronovet, sekä pestä ja käsitellä esiinottamamme tiilipinnat palomuurin ympäriltä.
Eristeet saapuivat juuri pihaan, joten nyt aletaan eristämään ja palailen kirjoittamaan siitä ja muusta taas loppuviikosta! Vaikeuksia on malttaa odottaa valmista kotia, siitä tulee nimittäin niin karkki <3


Rakkaudella,

Anna