Kierrätyskeittiön alkumetrit

Kotiseutumatkailu on kivaa, varsinkin, kun sivutuotteena on saatu edullisesti meille täyspuinen keittiö. Kaappeja on haettu Akaalta, kotkasta, Helsingistä ja Laitilasta, eli aika laajasti on katseltu kaunista kotimaata. Kaikki tarvittavat kaapit on nyt kasassa ja seuraavana vuorossa entisöintityöt.

Koko keittiö tulee rakentumaan näistä aidoista elementeistä, ei yhtään lastulevyä. Onnea on käsistään todella kätevä mies, niin voin täysillä luottaa onnistuneeseen lopputulokseen. Minun kontolleni jää kaappien uudelleen maalaus, värien ja tapetin valinta, sekä valmiin keittiön sisustaminen.
Vielä olen siinä vaiheessa, että mietin kummanlaiset vetimet valitsen.. nuo puiset, vai messinkiset lankavetimet..
Täysin priimakuntoisia kaappeja -50 luvulta


Kylmälaitteet saapuivat Saksasta suoraan kotiovelle ja visio valmiista keittiöstä alkaa muodostua. Olen niin rakastunut näihin jääkaappeihin, aivan ihanat karamellit <3
Näitä kaappeja on siis kaksi, ollaan suuri perhe ja laitetaan paljon ruokaa, joten kylmätilaa tarvitaan. Meillä syödään paljon kasviksia, joten toinen jääkaappi onkin kokonaan varattu kasvikunnan tuotteille kellarilämpötilaan säädettynä. Toinen kaappi sitten kala-,liha- ja maitotuotteille. Pakastimiin saa kätevästi päivittäiskäyttöpakasteet. Marjoille, sienille ja riistalle meillä on suuri arkkupakastin.


Kodin värejä suunnitellaan siis jo täyttä häkää, jääkaapit antavat hieman suuntaa, kuinka värikästä meidän kotiin on tiedossa. Maaleja olemme juuri värikarttojen kanssa valitsemassa ja juhannuksen jälkeen olisi tarkoitus päästä jo ensimmäisiä paneeleja sutimaan :)
Vielä kuitenkin on osa villoitus- ja ilmansulkuhommista kesken, joten on maltettava odottaa sitä itselle mieluisinta puuhaa. Onneksi ilmat on suosineet, niin olen päässyt itse puuhastelemaan raksan lisäksi myös puutarhassa.

Vietimme esikoisen 18- vuotis juhlia raksalla ja juhlien jälkeen oli pitkästä aikaa sellainen tunne, ettei haluaisi enää lähteä siltä tontilta ajamaan väliaikaiskotiin. Vaikka siinä pihassa seisoo talo, joka on aiheuttanut niin paljon murhetta ja huolta, sekä sairastuttanut meidät kaikki, on se silti niin tärkeä ja rakas paikka. Oma tupa, johon muutto alkaa tuntua päivä päivältä todellisemmalta..


Onnellisin terveisin, Anna <3