Maalivalintoja monikemikaaliyliherkän perheen kotiin

Ollaan vihdoin tultu siihen pisteeseen raksalla, että päästään valitsemaan ja pian jo tekemäänkin pintoja! Hetki sitten tuntui, ettei talo ole ikinä muuttovalmis ja nyt valitsen maaleja ja värejä, jotta pääsen jo viikonloppuna maalaamaan paneeleja, jee!

Lattiat on saaneet puhallusvillansa ja seuraavaksi alkaa lattialautojen asennus, sitten on jo seinä- ja kattopinnat seuraavana, joten maalinvalinnan kanssa meinasi tulla jopa kiire. Maalaus ei olekaan sitten ihan niin yksinkertaista, kun voisi äkkiseltään kuvitella, kun perheen kuudesta jäsenestä neljällä on monikemikaaliyliherkkyys, eli MCS.


Jotta voin tehdä maalaustyötä, voin toki suojautua mahdollisilta käryiltä asianmukaisilla suojamilla, mutta meidän perheessä maalin pitää olla myös sellainen, jonka kanssa voimme herkkyyksinemme tuvallisin mielin elää samassa kodissa. Pelkkä M1 luokitus ei riitä, vaan maalilta vaaditaan paljon enemmän. Onneksemme kotimainen maalitehdas Coloria Oy on kehittänyt meille kemikaaliherkkiksille ihan oman maalin, Forte Sensitiven, joka on säilöntäaineeton ja täysin VOC vapaa. Mieletöntä, että vihdoin meille, jotka emme kestä kemikaaleja on olemassa näin turvallinen maali. Meille sopivia maaleja on Colorialla enemmänkin eri pinnoille ja käyttötarkoituksiin, mutta tämä on niistä ihan ehdoton helmi, koska ei tarvitse miettiä edes tuuletusaikoja.

Kyseessä on akrylaattimaali, joten hengittävyyttä vaativiin pintoihin kannatta valita Colorialta esimerkiksi Greenline öljymaali. Tämä maali tulee meille tiloihin, jossa hengittävyyttä ei muutenkaan voida saavuttaa.

"Tuotteen raaka-aineet ovat tarkoin valittuja, vaarattomia kemikaaleja, joilla ei ole vaaraluokituksia käyttöturvallisuustiedotteissa. Koska erilaiset yliherkkyydet ovat aina erittäin yksilöllisiä, kannattaa oma herkistävyytesi testata pienellä alueella ennen suurempien pintojen käsittelyä. Pitkällisten testausten perusteella Forte Sensitiven ainesosat eivät aiheuta oireita vaikeissakaan monikemikaaliyliherkkyyksissä."
 " Forte Sensitive ei vapauta huoneilmaan formaldehydiä eikä ammoniakkia; ei sisällä kaseiinia eikä karsinogeenejä. Käytetty sideaine on APEO-vapaa, joka myöskään ei sisällä ammoniakkia, formaldehydiä eikä säilöntäaineita."
Värejä miettiessä siis ja sitten saa suti sauhuta :)
Olen ollut ennen hyvinkin valkoisella sisustaja ja tykännyt sellaisesta maalaisromanttisesta sisustuksesta. Viimeaikoina makuni on kuitenkin muuttunut hyvinkin paljon retrompaan ja värikkääseen suuntaan, joten kodistamme on tulossa lasten ja miehenkin iloksi valkoisen sijasta värikäs, iloinen ja rento! Kun perheessä on monta lasta, koira, kissoja ja kaneja, sekä kylässä käy paljon ihmisiä, on kiva, että kodissa saa näkyä elämä, eikä kaiken tarvitse olla kliinisen valkoista ja pedanttia..

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Coloria Oy:n kanssa.
Kesäterkuin, Anna

peeäs, käythän tykkäämässä blogin facebook sivusta täältä. Seuraavaksi ihmetellään uusperheasioita ja maalaiselämää kodinrakennuksen keskellä, sitten tulee suuri rossilattia postaus!

-Pysythän mukana, vauhti kiihtyy :)-