Kotiinpaluu

Olen kirjoittanut tätä tekstiä mielessäni jo kuukausia. Pitkä tauko kirjoittamisessa on ollut tarpeen. Olemme palanneet takaisin kotiin jo keväällä, mutta arjen palautuminen normaaliksi pitkän evakossa asumisen, sekä kodin ja elämän uudelleenrakentamisen jälkeen on ottanut aikaa. Odotettu kotiinpaluu on sisältänyt paljon tunteita laidasta laitaan, pelonsekaista onnea, innostusta, uupumusta, kauhua ja iloa.


Oma koti kullan kallis (sananmukaisesti)
Epäilijöitä on riittänyt ja joudumme edelleen vakuuttelemaan ihmisiä siitä, onko talomme tosiaan terve ja onnistuiko remontti odotetulla tavalla. Siksi päädyin odottamaan tämän postauksen kanssa syksyyn, jotta kokemusta korjatussa kodissa asumisesta olisi mahdollisimman pitkältä ajalta, jotta mahdolliset ongelmat tai epäonnistumiset olisivat tulleet esille.
Tästä on lähdetty, pitkä ja kivinen tie edessä.

Kokemusta on nyt kolmelta vuodenajalta, eikä ongelmia ole vielä ilmennyt, nyt on aika nauttia lopputuloksesta. Olemme onnistuneet siinä, missä meitä on epäilty, missä itsekin olemme itseämme epäilleet. Asumme terveessä kodissa, ilman oireita. Matka hometalosta rintamamiestaloksi on tehty, eikä se loppujen lopuksi jälkeenpäin arvioituna ollutkaan niin paska reissu :) Saimme uuteen (vanhaan) kotiin tuomisiksi paljon hyvää, uusia kokemuksia ja uuden asenteen elämään. Meitä ei ihan pikkuasiat enää hetkauta.

Tähän on tultu Hometalotarina on tullut onnelliseen päätökseen. Meitä pyydettiin erääseen radio-ohjelmaan haastateltavaksi homeremontista, mutta olemme tulleet siihen pisteeseen, että päätimme kieltäytyä kunniasta. Hometaloa ei enää ole ja se kirja on osaltamme luettu. Emme halua enää rypeä menneessä, katsomme tulevaisuuteen rohkeana ja vahvana ja elämme täysillä tätä päivää. Blogissa keskityn jatkossa rintamamiestalon remontointiin ja sisustamiseen, sekä uusperheen maalaiselämään. Hometalopostauksia en enää kirjoita. Remonttihan meillä vielä jatkuu, osa huoneista on vielä pinnoiltaan kesken, listoja puuttuu ja sisustushan elää kokoajan fiiliksen ja vuodenaikojen mukaan. 
Haluan sydämestäni kiittää lukijoita kaikesta tuesta ja tsemppauksesta jota olemme pitkän matkan varrella saaneet, toivottavasti pysytte mukana matkassamme ilolla eteenpäin!Rakkaudella, Anna