Sisustuttaa, pikafiksaus

Sain paikalliselta kirpputorilta pienen koivuisen sivupöydän kaupanpäälliseksi. Pöytä oli melko rujossa kunnossa, enkä ollut varma, saanko sitä enää pelastettua ilman peittävää maalikerrosta.
Olin kuitenkin tilannut netistä komeron ovia ja paria lipastoa varten entisöintiöljyä, joten päätin kokeilla onneani tämän pöydän kanssa. Eipä olisi ainakaan rahallinen menetys, jos pöytä menisi piloille.

Pöytä valmiina, enkä tehnyt kuvauksellisia asetelmia, vaan kuvasin ihan raksa olosuhteissa :)

Tässä lähtötilanne

Tässä Wanhan Wiljamin sivuilta lainaamani kuva entisöintiöljystä, jota käytin. Sävynä oli vaalea puu.Putasin pöydän ensin ihan vedellä ja mikrokuituliinalla. Sen jälkeen raaputin kapealla lastalla pinnasta maalitahrat ja mustat likatahrat. Sitten hioin kevyesti kulmahiomakoneella kaikki pinnat, rankemmin pinnasta, varoen kuitenkaan rikkomasta viilua.

Hionnan jälkeen puhdistin pinnat uudelleen ja sudin reilusti entisöintiöljyä pintaan. 10 minuutin kuluttua pyyhin vanhalla keittiöliinalla ylimääräiset öljyt pois ja vóila.

Pinnassa olevaa mustaa rengasta en saanut irti, mutta se ei tahtia haittaa, tästä tuli aivan sopiva pöytä vaikka viime kesänä löytämälleni vintageradiolle, tai päälle voi laittaa liinan, jotta pinnan musta rantu ei jää näkyviin.  Näette sitten niitä kauniita asetelmakuvia, kun sairaan kaunis koti on valmis ja päästään roudaamaan tavarat paikalleen.Ei ihan salonkikelpoinen, mutta mun mielestä nätti silti, eletty elämä näkyy. 


Hätäisenä ihmisenä en mitään välivaiheita ehtinyt kuvaamaan, kun koko projektiin käytin alle 30 minuuttia. Hintaa tuli kuluneen öljyn ja hiomapaperin verran, eli ehkä 1,5€. Tälläisiä pikku projekteja puuhailen tulevaa sisustusta varten aina, kun on hetki "omaa aikaa".

Seuraavaksi tulossa postaus meidän ihanasta juuri valmistuvasta vessasta, joten pysyhän mukana menossa! Tsekkaile edistystä myös blogin facesivuilla ja instassa. Ihan pian päästään muuttamaan ja huoneita valmistuu vihdoin reipasta tahtia.


Kevätterkuin, Anna <3