Sutien ja telojen sutinaa

Kädet saa maalaamallakin rakoille, se on huomattu viimeisen viikon aikana, kun suti ja tela sauhuten olen maalannut seinä- ja kattopintoja. Meillähän on paljon paneelia seinissä, jotka kaikki maalataan. Samaten maalia tuli halltex kattoon ja myös kaikki lattiat pesutiloja ja vessoja lukuunottamatta saa maalin pintaan. Ruiskuakin mulle on työvälineeksi tarjottu, mutta tykkään mennä perinteisillä menetelmillä, jää oman käden jälki, sekä paneelia on kyllä helppo maalata pensselillä, alhaalta ylös ja ylhäältä alas aina paneeli kerrallaan.


Tässä eteisen seinän valeurapaneeli saa pohjamaalia pintaansaKokemusta eri pintojen maalaamisesta ja myös eri maaleista on kertynyt viimeaikoina reilusti. Olen niin ihastunut kokeiltavanani oleviin kotimaisiin Colorian maaleihin, koska kemikaaliherkkänä meille on löytynyt todella hajuttomat ja miedot vaihtoehdot eri pintoihin. Värinkin saa aivan vapaasti valita, koska maalit sävytetään minkä tahansa markkinoilla olevan värikartan sävyillä.

Meidän talossahan rakenteet on hengittäviä, jonka vuoksi suurin osa seinäpinnoista ja kaikki sisäkatot maalataan myös hengittävällä maalilla. Tähän tarkoitukseen olemme valinneet Colorian Greenline maalin, joka on hengittävä ölymaali, mutta kuten muutkin Colorian maalit, vesiohenteinen, joka helpottaa välineiden pesua. Greenline on täysin hajuton, muoviton ja ympäristöystävällinen, sekä siinä on antimikrobinen vaikutus. Tämä on ehdottomasti lempimaalini kaikista ikinä kokeilemistani maaleista.Sisäkatot saavat pintaansa hengittävän maalin

Ensin ponttirakoihin pensselillä maali, sitten telalla koko katto. Tätä on treenattu nyt 110m2 verran :)

Pintoihin, joissa hengittävyydellä ei ole niinkään merkitystä, olemme valinneet Colorian Forte Sensitive sarjan maalit, jotka ovat täysin VOC, lisä- ja säilöntäainevapaita ja sopivat sen vuoksi meille kemikaaliherkille äärihyvin. Tämä maali on myös aivan ihana maalata. Tällä olen maalannut metrikaupalla paneeliseinää. Ihanaa, että on kehitetty oma maali kaikille tuhansille ja taas tuhansille ihmisille, jotaka oireilevat kemikaaleista ja tuoksuista. Superia!


Vessan seinästä tulee ihana fiftari minttu <3


Lattiat meillä tulee tosiaan märkätiloja lukuunottamatta joko maalattuna lauta- tai betonipintana. Betonilattiaa onkin jo ehditty maalaamaan kuluvana viikonloppuna Akvafloorilla ja aiemminkin lattioita maalaneena tämäkin maali on miedon hajuista, sekä kuivuu todella nopeasti. Tätä suditaan melkoiset neliömäärät tulevina päivinä, kun pääsen lautalattioiden kimppuun. Tätä maalia olen käyttänyt myös karmien ja väliovien maalaamiseen. Pintaan jää kaunis himmeä kiilto, eikä se ole silti jalalle liukas, mikä on lapsiperheessä tärkeä ominaisuus. Tällä toki maalataan myös sisäportaat ja aionpa kokeilla tätä myös joihinkin kalusteisiin :) Lattioiden käsittelystä kirjoitan lähiaikoina vielä ihan oman postauksen.


Betonilattiaan ensimmäistä maalikerrosta

Maalaukset ja muut pintatyöt jatkuu kiivaasti aamusta iltaan, jotta pääsemme pian muuttamaan omaan terveeksi korjattuun kotiimme, optimistisena kutsuin läheiset tyttären syntymäpäiväjuhliin jo omaan kotiin, niin pysyy motivaatio raksalla yllä :). Lisää hommien etenemisestä blogissa taas myöhemmin tällä viikolla, sekä blogin facebook sivulla tässä. Aurinkoista kevättalven viikkoa juuri sinulle!

Keväisin terkuin, Anna <3


Tämä blogipostaus on toteutettu yhteistyössä Coloria Oy:n kanssa